13 Temmuz 2015 Pazartesi

Browni (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 6 yk yulaf kepeği karışımı
  • 3 tk süt tozu
  • 2 yk gluten
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 3 yk tatlandırıcı
  • 1yk kakao
  • 2 bardak süt
  • Çikolata aroması
Hazırlanışı:

Tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır ve mikser yardımıyla homojen bir kıvama getirilir. Hazırlanan karışımdan yarım su bardağı bir kenara ayrılır. Geri kalan harç  kalıba konulur ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir...
Ayrılan karışıma yarim bardak süt ve 1 kaşık tatlandırıcı ilave edilip karıştırılır. Pişen kek fırından çıkartılır ve soğuk sos sıcak kekin üstüne dökülür(çatal ya da bıçakla kekin üzerinde delikler açmak sosu iyi emmesini sağlayacaktır)
Sos iyice çektikten sonra ister sıcak ister soğuk servis yapılır...