11 Ağustos 2014 Pazartesi

Süt reçeli - dulce de leche- (seyir, Güçlendirme)


 
Malzemeler:

·         500ml az yağlı süt

·         3yk tepeleme yağsız süt tozu

·         3yk tepeleme toz tatlandırıcı

·         yarım çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı:

         Tadı mükemmel ötesi olsa da yapımı emek isteyen bir lezzet kendiler... aman çıkan sonuç buna gerçekten  değiyor:)

        Süt teflon bir tencereye alınır.Süt tozu ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca altı kısılır ve rengi değişip hafif kıvam alana kadar ve süt miktarı azalana kadar pişirilir. ( yaklaşık 45dk)

        Bu arada devamlı olarak üstünde biriken kaymak toplanır. Miktarı azalıp rengi dönen süte tatlandırıcı ilave edilir ve tatlandırıcı eriyene kadar pişirilir.

        En son karbonat ilave edilir. Ama dikkatli olmak gerekir. karbonatı koyar koymaz süt kabarıp taşacaktır. bu aşamada tencereyi ocaktan almanız ve çok seri bir şekilde karıştırmanız gerekmektedir.(derin bir tencerede yapmanız hayat kurtarabilir:)

       Bütün işlemlerimiz bitti. Ta ki rengi iyice dönüp hafif boza kıvamı alana kadar pişirmeye devam edeceğiz. (bu da yaklaşık 45dk.) bu uzun sürenin sonunda süt reçelimizi kavanoza alıp buzdolabında saklıyoruz.. Evet biraz zor gibi görünse de buna değecek :)