Malzemeler:
·
500ml az yağlı süt
·
3yk tepeleme yağsız süt tozu
·
3yk tepeleme toz tatlandırıcı
·
yarım çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı:
Tadı mükemmel
ötesi olsa da yapımı emek isteyen bir lezzet kendiler... aman çıkan sonuç buna
gerçekten değiyor:)
Süt teflon bir
tencereye alınır.Süt tozu ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynayınca altı kısılır ve rengi değişip hafif kıvam alana kadar ve süt miktarı
azalana kadar pişirilir. ( yaklaşık 45dk)
Bu arada devamlı
olarak üstünde biriken kaymak toplanır. Miktarı azalıp rengi dönen süte
tatlandırıcı ilave edilir ve tatlandırıcı eriyene kadar pişirilir.
En son karbonat
ilave edilir. Ama dikkatli olmak gerekir. karbonatı koyar koymaz süt kabarıp
taşacaktır. bu aşamada tencereyi ocaktan almanız ve çok seri bir şekilde
karıştırmanız gerekmektedir.(derin bir tencerede yapmanız hayat kurtarabilir:)
Bütün işlemlerimiz
bitti. Ta ki rengi iyice dönüp hafif boza kıvamı alana kadar pişirmeye devam
edeceğiz. (bu da yaklaşık 45dk.) bu uzun sürenin sonunda süt reçelimizi
kavanoza alıp buzdolabında saklıyoruz.. Evet biraz zor gibi görünse de buna
değecek :)