Malzemeler:
·
1.5 su bardağı dolusu
rondodan geçirilmiş karnabahar ( sadece çiçek kısımları alınır bulgur
büyüklüğünde çekilir)
·
yarım litre süt
·
1 şişe vanilya aroması
·
4 yk tatlandırıcı( miktar isteğe bağlı)
·
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
·
2 tatlı kaşığı yulaf kepeği
Hazırlanışı:
Karnabaharlar rondodan geçirildikten sonra tencereye alınır ve
biraz suyla haşlanır. Su kaynayınca suyu süzülür tekrar su konulup kaynatılır.
Bu işlem 4-5 kez tekrar edilir. Ta ki kokusu çıkana kadar. Bu işlem bittikten
sonra karnabaharların üzerine süt eklenir, vanilya aroması tatlandırıcıda konulup sütün ısınması
beklenir. Süt hafif ısınmaya başladıktan sonra nişasta ve yulaf kepeği eklenip
kıvam alana kadar kaynatılır. Pişirildikten sonra kaseler alınıp, soğuduktan
sonra bol tarçınla servis edilir.