12 Ağustos 2014 Salı

Karnabahar Sütlacı ( Seyir ps, Güçlendirme)


Malzemeler:

·         1.5 su bardağı dolusu  rondodan geçirilmiş karnabahar ( sadece çiçek kısımları alınır bulgur büyüklüğünde çekilir)

·         yarım litre süt

·         1 şişe vanilya aroması

·         4 yk tatlandırıcı( miktar isteğe bağlı)

·         1 tatlı kaşığı mısır nişastası

·         2 tatlı kaşığı yulaf kepeği

Hazırlanışı:

Karnabaharlar rondodan geçirildikten sonra tencereye alınır ve biraz suyla haşlanır. Su kaynayınca suyu süzülür tekrar su konulup kaynatılır. Bu işlem 4-5 kez tekrar edilir. Ta ki kokusu çıkana kadar. Bu işlem bittikten sonra karnabaharların üzerine süt eklenir, vanilya aroması  tatlandırıcıda konulup sütün ısınması beklenir. Süt hafif ısınmaya başladıktan sonra nişasta ve yulaf kepeği eklenip kıvam alana kadar kaynatılır. Pişirildikten sonra kaseler alınıp, soğuduktan sonra bol tarçınla servis edilir.