12 Ağustos 2014 Salı

Etli Sebze Sote (Seyir ps, Güçlendirme)


Malzemeler:

·          adet kabak

·         1 adet havuç

·         1 orta boy soğan

·         1 büyük boy domates

·         6-7 adet yeşil biber

·         1 adet patlıcan

·         Renkli biber

·         Dereotu, maydanoz

·         200gr yağsız kuşbaşı et

·         1 yk katkısız domates salçası

Hazırlanışı:



Soğan ve et hariç tüm sebzeler küp küp doğranıp tavaya alınır. 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve yarım çay bardağı su dökülerek kısık ateşte yavaş yavaş kavrulur. Ayrı bir yerde soğanlar pembeleştirilir ve üzerine etler konulup kavrulur.  Kavrulan etler sebzelerin üzerine ilave edilir. 1 bardak suyun içinde salça eritilerek yemeğe katılır. Son olarak dereotu ve maydanoz ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte kendi buharında pişirilir...