Malzemeler:
·
adet kabak
·
1 adet havuç
·
1 orta boy soğan
·
1 büyük boy domates
·
6-7 adet yeşil biber
·
1 adet patlıcan
·
Renkli biber
·
Dereotu, maydanoz
·
200gr yağsız kuşbaşı et
·
1 yk katkısız domates salçası
Hazırlanışı:
Soğan ve et hariç tüm sebzeler küp küp doğranıp tavaya alınır. 1
tatlı kaşığı sıvı yağ ve yarım çay bardağı su dökülerek kısık ateşte yavaş
yavaş kavrulur. Ayrı bir yerde soğanlar pembeleştirilir ve üzerine etler
konulup kavrulur. Kavrulan etler
sebzelerin üzerine ilave edilir. 1 bardak suyun içinde salça eritilerek yemeğe
katılır. Son olarak dereotu ve maydanoz ilave edilir ve tencerenin kapağı
kapatılır. Kısık ateşte kendi buharında pişirilir...