Malzemeler:
·
5yk yulaf kepeği yada yulaf kepeği karışımı
·
3yk süt tozu
·
1yk kakao
·
4yk tatlandırıcı
·
kıvam alana kadar süt
sosu
için:
·
1yk kakao
·
2yk süt tozu
·
2 yk tatlandırıcı
·
Biraz süt
Hazırlanışı:
Kek malzemeleri karıştırılıp küçük kase yada bardaklara yarısına
gelinceye kadar doldurulur. Bardaklar tencereye yerleştirilir. Bardakların
yarısına gelene kadar tencereye kaynamış su eklenir. Tencerenin ağzı bir mutfak
havlusuyla kapatılır ve üstüne kapağı konulur. Hiç kapağı açmadan 10 dk
pişirilir (pişme süresini istediğiniz kadar uzatıp kısaltabilirsiniz. Ben
süreyi az tuttum ki ıslak kek gibi olsun.) Kkekler pişerken sos malzemeleri
karıştırılır hafif akışkan bir sos yapılır. Kkekler pişince üzerleri çatalla
delinir ve hemen üzerine sos dökülür. İster sıcak,istenirse de soğuk yenir...