8 Eylül 2014 Pazartesi

Çiçek poğça (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 3 yk yulaf kepeği karışımı
  • 2 yumurta
  • 2 yk süt tozu
  • 1 yk sirke
  • Tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Biraz süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı:
      Öncelikle kuru maya süt ile ıslatılıp biraz bekletilir. 
      1 yumurta hariç bütün malzemeler karıştırılır. Karışan hamura maya da ilave edilir. Üstü örtülüp 1 saat dinlendirilir.
Dinlendirilen hamurdan istenilen şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Diğer yumurtanın sarısı poğçaların üzerine sürülürken beyazının içine de biraz peynir domates biber eklenip iç harç yapılır ve poğçaların ortalarına koyulur. Öncede ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir...