14 Ağustos 2014 Perşembe

Karamelize Soğanlı Tavuk Wrap (Atak,Seyir,Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 200 gr tavuk göğüsü
  • 1 yumurta
  • 2yk yulaf kepeği yada yulaf kepeği karışımı
  • Yarım çay bardağı süt
  • Soğan
  • Köri, pul biber,sarımsak,tuz
Hazırlanışı: 
        Tavuklar döner gibi ince ince kesilir. Yağsız tavada yüksek ateşte kavrulur. Üstleri beyazlaşınca biraz köri, pul biber,sarımsak rendesi ve istenilen diğer baharatlar eklenip kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir.
        Yumurta, süt ve yulaf kepeği çırpılır. 3 adet pasta tabağı büyüklüğünde krep yapılır. Kavrulan tavuklar kreplerin üzerine pay edilir.
        Tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ konulur ve ince ince doğranmış soğanlar eklenir. Üzerine bol köri, istenilen baharat ve yarım çay bardağı süt eklenip altı kısılır kapağı kapatılır. Soğanlar karamelize olup sütünü çekince tavukların üzerine konulur...